Luna

Luna

Race: Malteser / Puddel blanding
Farve: Hvid med beige
Køn: Hun
Vægt: 3,2 kg
Alder: 5 år
Pris: 3600,00
Placering: Jylland

 

Luna er blevet overdraget til os pga. familieforøgelse. Luna har svært ved at aflæse familiens 2-årige søn, hvilket resulterer i, hun trækker sig og gør i situationer, hvor hun bliver meget usikker på ham. Hun gør f.eks. når han kommer løbende og leger vildt. Lunas adfærd har derfor ændret sig rigtig meget ift. den ellers meget sociale hund, som hun var før familien fik børn.

Luna er den mest sociale lille hund, som elsker at være i nærheden af mennesker hele tiden. Hun vil helst gerne sidde på skødet af en hele tiden eller ligge og putte under dynen. Hun er meget legesyg. Hun er meget omsorgsfuld og er meget opmærksom på at alle familiemedlemmerne har det godt, og hvis ikke giver hun gerne hundemysser ud. Hun elsker at gå ture og hun kan faktisk gå forholdsvis lang ift. hendes størrelse.

Hun er dog også en meget sensitiv hund og kan nemt blive stresset i nye situationer, eller hvis der sker noget pludselig og uvant. Hun trives derfor bedst i rolige omgivelser, hvor hverdagen er forudsigelig for hende. Man kan dog godt træne hende til at være i mere stressede situationer, men hun skal møde situationerne dagligt så hun lærer den at kende, ellers går det i glemmebogen for hende.

Luna elsker dog generelt at træne øvelser og lege med hendes aktivitets legetøj. Hun er meget villig til at lære. Hendes stressniveau har dog været i vejen for, hvad vi har kunne lære hende.

Luna er meget som små hunde nu er. Hun gør derfor en del. Især når der kommer gæster, eller hvis hun hør en lyd hun ikke kender, samt hvis hun ser nogle gå tæt på huset.

Luna elsker mennesker generelt. Hun kan dog godt finde på at gø ad folk når hun ser dem, men når hun kommer hen til folk, er hun altid meget glad for at hilse på dem.

Luna skal fremadrettet ikke bo i et hjem med små børn. I tidligere familie var der også større børn på omkring de 10 år og der har der aldrig været noget problem.

Luna kan ikke lide andre hunde og katte. Hun har haft nogle rigtig uheldige oplevelser med andre hunde, da hun var hvalp, hvor hun blev jagtet.

Hun gør derfor også af andre hunde på gåture. Tidligere familie har dog arbejdet med hende ift. dette ved at holde afstand til de andre hunde, ved at gå over på den anden side af vejen og have en masse godbidder med. Dette har vist okay effekt, men det skal trænes hele tiden ellers glemmer hun det meget hurtigt.

Hun kan dog godt være i selskab med andre hunde, hvis de respekter at hun ikke vil snakke med dem og at de skal holde afstand. Men hun skælder dem dog stadigvæk lidt ud ind imellem.

Luna er renlig, men hun kan dog godt finde på at have uheld om natten. Det derfor vigtig at hun kun har et lille område at være på om natten.

Luna hinker på det højre bagben. Hun har derfor fået tjekket både knæ og ryg ved Anicura Aarhus. Der har dog ikke været noget af finde. Dog fandt de igennem en CT-scanning, at Luna har en ekstra ryghvirvel, som ikke har nogen betydning. Selvom Lunas hinken ikke har nogle sundhedsmæssige betydninger, har tidl. familie alligevel arbejdet med hendes gang. Lunas hinker nemlig meget mindre, hvis der bruges en kort snor ved gåtur, og ikke en flexline. 

Luna har indadvendt nys (hoste), hvilket godt kan lyde voldsomt, men man skal bare lade hende værre når det sker.

Hun er vant til at komme med i bilen.

For at komme i betragtning til dette dyr, kan man vælge at sende en fyldestgørende og detaljeret mail til gitte@dyrevaernet.dk, hvor man beretter om, hvem man er og hvad man kan tilbyde. Vi gennemgår derefter alle skriftlige henvendelser, der opfylder ovenstående, og vender tilbage til alle.

 

Dette dyr er hos Søndergård Hunde- og Kattepension ved Kolding (Gabølvej 6, 6000 Kolding). Kontakt internatsleder Gitte i telefontiden (alle hverdage fra 9.30-12.00) på 8877 2799.

Dyreværnet Kolding - åbningstider

Besøg efter aftale på tlf. 8877 2799

(ring og book tid på hverdage mellem kl. 09.30 - 12.00)

SE MERE HER:

Dyreværnet - Luna

Tilbage til blog