Vanilla - Petstudio.dk

Vanilla

Race: Stor blanding
Farve: Brindle
Køn: Hun
Vægt: 33,1 kg
Alder: 1 år 9 mdr.
Pris: 3600,00
Placering: Sjælland

 

Som de fleste nok vil kunne forstå, kan man ikke arbejde på en arbejdsplads som Dyreværnet uden at blive påvirket af de historier, som kommer med nogle af de dyr, vi redder. Og det må også siges at være gældende med sagen, hvorfra Viola er kommet til os.

For den dag midt i juni, da vores dyreambulance ankom med Vanilla og hendes tre søstre, stod det hurtigt klart for os, at de her hunde ikke har haft et let eller kærligt liv. Tværtimod. Vi vidste derfor også med det samme, at vores dyrepassere og adfærdsrådgivere stod overfor et kæmpe arbejde.. som i første omgang handlede om at få opbygget en tillid til dem.. et lille skridt ad gangen.

Blandingerne i Vanilla er, efter hvad vi er blevet fortalt, udgjort af Broholmer, Labrador, Boxer & Rottweiler.

Vores dyrepasser og adfærdsrådgiver fortæller om Vanilla:

Vanilla ankom sammen med sine 3 søstre fra en rigtig grim sag, hvor de både har været isolerede (levet primært inde i et hus med en smule adgang til en løbegård) og de er blevet behandlet meget hårdhændet.

Der ligger en lang, sej proces foran dem og de kommer formentlig aldrig til at blive ligesom andre glade, tillidsfulde hunde, der har tiltro til mennesker og tør gå på opdagelse ude i verden.

Vi ser nogle fine små trin i den rigtige retning, men med det afsæt at det er meget skadede hunde. De har rykket sig fra at enten flygte i panik eller krybe sammen helt stive af skræk, til at lige så forsigtigt liste frem og snuse til vores hænder og tage små trin ud af værelset, ud i en lukket baggård og snuse lidt rundt – for så at løbe ind i sikkerhed på værelset igen, så liste ud igen osv...

Vi har arbejdet intensivt med at vinde deres tillid og de bliver lige så forsigtigt mere og mere kontaktsøgende på deres egne præmisser. Ligeledes træner vi at de bliver trygge ved at have sele og snor på, og Vanilla er lige nået dertil, hvor hun er okay med at have sele på og næste trin er, at der kommer en snor på. Babysteps!

Alle 4 er søde, milde hunde, der har en vagtsom side omkring hegnet udtil (gør af fremmede forbipasserende). De er stort set renlige, hvis de har adgang til at blive lukket ud i en have.

Vi søger nogle helt særlige familier, der har viden og erfaring omkring meget sårbare hunde og har masser af tid, ro, tålmodighed og empati og forståelse for, at det måske ikke er alle 4, der nogensinde kommer til at ville gå lange ture, være glade for at der kommer gæster osv. men kan tilbyde dem et trygt, roligt liv med masser af kærlighed og passende aktivering. De er skønne, kærlige hunde alle 4 og de kan bestemt også være legesyge og tonse rundt og kaste med bamser når de er i humør til det.

Vanilla er den legesyge. Alt det legetøj hun har manglet som hvalp, er hun i gang med at samle sammen nu – det bedste hun ved er, når vi sætter en kasse legetøj frem, og hun så kan udvælge ét af gangen og spurte ind med det og gemme det på sit værelse – eller bide det i 1000 stykker. Hun kan også lege vildt sammen med Valentina, og nogen gange bliver de ret højrøstede, så man bliver helt overraskede. De er glade for at spurte afsted sammen og jagte en bamse, eller slås for sjov.

Vanilla er også en meget kærlig snude, der lige så forsigtigt begynder at synes det er rart, at blive nusset. Hun kan bedst lide at blive kløet på halsen/brystet, men når hun er i humør til det, kan hun lægge sig helt hen til en og flade ud, og så forsvinder hendes ellers bekymrede blik. Det er meget rørende. 

Når vi præsenterer nye ting eller områder, vil hun gerne undersøge det, men er samtidig bange, så hun strækker sig helt ud på tåspidserne for fx at snuse til noget nyt, indtil hun konstaterer om det er sikkert og tør stå lidt mere fast på poterne.

Vi er nu MEGET stolte af at kunne meddele, at Vanilla er begyndt at kunne gå små ture. Det er et KÆMPE skridt fremad, selvom der er lang vej endnu. Vi har arbejdet intensivt med at vinde deres tillid og de bliver lige så forsigtigt mere og mere kontaktsøgende på deres egne præmisser. Ligeledes træner vi at de bliver trygge ved at have sele og snor på, og Vanilla er lige nået dertil, hvor hun er okay med at have sele på og næste trin er, at der kommer en snor på. Babysteps!

Vanilla leder efter en familie (voksne mennesker, ingen børn) der har viden og forståelse ift. hvordan man kan hjælpe hende til at trin for trin blive tryg ved denne verden ting, uden at presse på, og er gode til at aflæse hunde. I rolige omgivelser og meget gerne en familie med en anden glad, tryg og kastreret hanhund.

Vi har introduceret søstrene for enkelte andre hunde, og de er alle 4 umiddelbart rigtig glade og imødekommende, men usikre.

Man skal også være klar på, at med de her 4 skal der tages nogle nødvendige sikkerhedsmæssige hensyn, både ift. sele og snor, og der skal være adgang til en solidt indhegnet have.

Vanilla formidles som 'hund i pleje' til en start med henblik på permanent adoption og man må beregne flere besøg, inden hun kan flytte. Der medfølger adfærdstræningsplan.

SE MERE HER:

Dyreværnet - Vanilla

Tilbage til blog